Reagálás az Origo "Nem mozgássérült, de odaparkol: mi az?" című cikkére

Tisztelt Szerkesztőség!
 
Az origo.hu 2015. 02. 18. 06:18-án  „Nem mozgássérült, de odaparkol: mi az?” címmel  megjelent cikkükre reagálásként az alábbiakról tájékozatjuk:
 
A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság képen látható gépjárműve február 16-án kerékbilincselési feladatokat látott el. 
A gépjárművezető a járműben tartózkodott, a jármű motorja járt, és a képen jól látható, hogy a féklámpája is világított.
 
A KRESZ 50.§. (2) bek alapján: … „a kerékbilincselési feladatokat ellátó jármű olyan helyen is megállhat, ahol egyébként tilos.” 
 
A KRESZ alapján a mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott, jelzőtáblával vagy útburkolati jellel megjelölt várakozóhelyen kizárólag a várakozást tiltja, a megállás – a tevékenységtől függetlenül – nem ütközik jogszabályba.
 
Meglátásunk szerint az origo.hu, az olvasói fotó alapján készített cikkében nem nyújtott hiteles tájékoztatást az olvasók felé, hiszen csak a látszatra és nem a tényekre, KRESZ szabályokra alapozva jelentette meg az anyagot, ezzel rossz színben tüntetve fel a Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelőit.
 
2015. február 18.
FÖRI Sajtószolgálat
Megszakítás