Sajtóközlemények

Reagálás a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Önkormányzati Állatvédelmi Őrszolgálatával (Illatos úti Állattelep) kapcsolatos hamis hírekre.

Jelentkezz már ma a FÖRI idei közterület-felügyelő képzésére!

Jelentkezz már most a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósághoz idei közterület-felügyelő képzésünkre!

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság válasza a 24.hu újságírójának a városligeti "incidens" ügyében.

Már több, mint 100 felügyelőnk tett sikeres kiegészítő rendészeti vizsgát a Belügyminisztérium által szervezett kötelező rendészeti szakmai továbbképzésén.

A FÖRI munkatársai május közepén több napos akció keretében ellenőrzik a tehergépjárművek korlátozott forgalmú közutakra történő behajtási hozzájárulását Budapest közútjain.

2017. november 15-én, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői, járőrszolgálatuk ellátása során a Deák téri aluljáróban ellenőrzést végeztek.

Fokozott jelenléttel vesz részt Mindenszentek és Halottak napja időszakában a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a fővárosi temetőkben és azok környékén, hogy biztosítsa a nyugodt és biztonságos megemlékezést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást 2017. augusztus 6. (vasárnap) 24.00 óráig. A hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

A közúti forgalomtól mentes, csendesebb, jobb levegőjű Városliget érdekében négy hétvégére (augusztus 5-6., 12-13., 26-27., szeptember 2-3.) lezárják a gépkocsik elől a Kós Károly sétányt. A Fővárosi Önkormányzat intézkedésének köszönhetően így nagyobb, egybefüggő, járműforgalomtól mentes terület áll a hétvégén a Városligetben sétálók, kikapcsolódók rendelkezésére.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a sziget területén a felújítási munkálatok befejeződtek, ezért visszaáll a Margitszigeten érvényes közlekedési szabályozás, az engedélyhez kötött behajtási rend, valamint a közterületi árusításra vonatkozó előírás.

Április 1-jén ismét Örökbeadó Napot rendezünk a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepén április 1-jén Örökbeadó Napot rendezünk.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság átfogó ellenőrzés sorozatot indított a mozgáskorlátozott személyek számára kiállított parkolási igazolványokkal kapcsolatos jogsértések felderítése, és a jogszerűtlenül elfoglalt parkolóhelyek felszabadítása érdekében.

A petárdázások és tűzijátékok, azok erőteljes hang- és fényhatásai, állatok sokaságát rémítik halálra. A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata kér mindenkit, gondoljon az állatokra, ne petárdázzunk Szilveszterkor!

A közbiztonság, a közrend erősítése a célja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi illetékességű adó- és vámigazgatóságai valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között a napokban megújított együttműködési megállapodásnak.