Véget ért az Ürömhegy környéki lakók rémálma

A jó ideje tartó kutyatámadások után végre biztonságban érezheti magát a III. kerületi Ürömhegy, Aranyhegy és Péterhegy lakossága, miután a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészetének szakemberei és a Fővárosi Közterület-felügyelet felügyelői, a III. kerületi rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet és az önkormányzat munkatársainak segítségével 2011. április 7-én befogták és az Illatos úti Ebrendészetre szállították annak a nagy létszámú kutyafalkának a tagjait, amely évek óta rettegésben tartotta a környéket.

Egy Héthalom utcai ingatlanon közel harminc kutyát tartott egy óbudai lakos, aki az állattartási jogszabályokra, a hatóságra és a lakókörnyezetében élők biztonságára fittyet hányva rendszeresen kiengedte a kutyáit, amelyek a nem megfelelő tartás következtében elvadultak, és falkába verődve többször támadtak meg járókelőket, babakocsis anyukákat valamint más állatokat, kutyákat. Ez utóbbiakon több esetben halálos sebet ejtettek.

Az évekig tartó hatósági huza-vonára végül egy – az állattartást megtiltó – önkormányzati határozat és az április 7-ei befogási akció tett pontot.  Első alkalommal fordult elő, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete ekkora szakmai együttműködéssel, összehangoltan, ilyen mértékű akciót hajtott végre.

Az akciót követően fokozott ellenőrzést tartunk a környéken, hogy a fenti határozat betartását ellenőrizzük, és megakadályozzuk a hasonló kutyafalkák megjelenését.

A kutyák orvosi ellátásban részesültek, jelenleg megfigyelik őket. Később pedig, az örökbeadásra alkalmas kutyáknak gazdit keresünk.

Bízunk abban, hogy a Héthalom utcai közös akció hozzájárult ahhoz, hogy a környék lakói nagyobb biztonságban érezzék magukat, és ahhoz is, hogy a felelőtlenül tartott, és emiatt elvadult kutyák esélyt kapjanak egy másfajta életre.