Sztárok segítik az örökbefogadó napot az Illatos úti Ebrendészeten, a Vigyél Haza Alapítvány szervezésében

Az Illatos úti Ebrendészetre évente – csupán Budapestről – több mint 3000 kutya kerül be, mely nagyobbik hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő Ebrendészet gondjait, ahol most is több mint 120 kutya vár gazdára. Ezért nélkülözhetetlen az elkötelezett állatbarátok segítsége: ha kutyát terveznek a családba fogadni, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak.

A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt az Ebrendészet több állatot csak akkor tud tartani, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kedves kutyusok közül. Ezért hirdet örökbefogadó napot a Vigyél Haza Alapítvány, amely három éve az Illatos úti Ebrendészeten lévő kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik.

Az Illatos útra való jutást megkönnyíti, hogy a szervezők 10 óra és 13 óra között minden egész órában támogatóik segítségével autóbuszokat is indítanak a városligeti Felvonulási térről (az Időkeréktől) és vissza. Különlegesség, hogy a buszokon óránként más és más sztár az idegenvezető, aki az utazás során elmondja az Illatos útról, az örökbefogadásról és a felelős állattartásról a legfontosabb tudnivalókat. Köztük lesz Verebes Linda, Janicsák Veca, Pindroch Csaba és Kárász Róbert is.

Az örökbefogadott kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrocsipet, új gazdáik pedig az állati áruházba szóló 1000 Ft-os vásárlási utalványt kapnak ajándékba. Az örökbe fogadott kutya után a gazdik ezen a napon 50% kedvezményt kapnak, így csak 2500 Ft térítési díjat kell a helyszínen fizetniük az Ebrendészet részére. (A térítési díj fedezi egyébként az oltások, mikrocsip árát.)

A Vigyél Haza Alapítvány minden jó érzésű, felelősen gondolkodó állatbarát segítségét kéri, fogadjon örökbe egy kedves állatot és segítse a kutyusok életben maradási esélyeit.

Azokat is szívesen látjuk, akik most csak tájékozódni szeretnének az örökbeadás lehetőségéről!

További részletek a Vigyél Haza Alapítványról:http://www.vigyelhaza.hu/rendezvenyeink.html

plakat.webre.jpg                                          tarskereso_kep_pici.jpg