Fokozott jelenlét november 1-jén

Fokozott jelenléttel vesz részt Mindenszentek és Halottak napja időszakában a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a fővárosi temetőkben és azok környékén, hogy biztosítsa a nyugodt és biztonságos megemlékezést.
 
A FÖRI az elmúlt évekhez hasonlóan, kiemelt létszámmal felügyeli a rendet a Budapesti Temetkezési Intézet által fenntartott sírkertekben és azok környezetében, valamint megnövelt közterület-felügyelői létszámmal lát el közbiztonsági járőrszolgálatot a BKK Zrt. temetői járatain.
 
Azok, akik autóval kívánják megközelíteni a temetőket, számítsanak a megszokottnál lassabb haladásra. A forgalmi, valamint a várakozási rend a temetők környezetében megváltozik az október 27. és november 2. közötti időszakban. Ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, a híradásokból és a bkk.hu, valamint a police.hu internetes honlapok segítségével már indulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról.
 
A forgalmat akadályozó járműveket a közterület-felügyelők eltávolíthatják.
 
Azt kérjük a lakosságtól, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe.
 
Azoknak, akik a sírkertekbe tömegközlekedéssel kívánnak eljutni, érdemes tájékozódni az érvényes menetrend felől, mielőtt útnak indulnak.