Életet mentett egy kolléganőnk

2020. május 12-én reggel munkatársnőnk a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Akadémia utcai székháza közelében egy földön fekvő férfire lett figyelmes, akihez egy másik fiatalember pedig telefonon keresztül kért segítséget a 112 központi hívószámon.

Kolléganőnk, mivel az illető látszólag nem adott életjelet, azonnal megkezdte a földön fekvő férfi állapotának felmérését. Megállapította, hogy légzése leállt, szívverése nem, vagy alig volt érzékelhető. Így határozott döntést hozott, és azonnal szívmasszázst alkalmazott. Mivel a férfi légzése mintegy 30 kompresszió alkalmazása után sem állt helyre, munkatársunk a diszpécserszolgálat utasítására folytatta az újraélesztést.

Ekkor már többen érkeztek a bajbajutott férfi segítségére, és a Készenléti Rendőrség Személy-és Objektumvédelmi Igazgatóságának Objektumvédelmi főmunkatársai, akik az EMMI-nél teljesítettek szolgálatot, kihozták a Minisztérium előterében elhelyezett félautomata defibrillátort, és ezzel folytatták az újraélesztést. Közben a rendőrjárőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait és a kiérkezésükig folytatódott a mellkaskompresszió. A helyszínre megérkező mentősök sikeresen stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba szállították.

Én nagyon hálás vagyok a jelenlévők és a telefonos diszpécser hatékony közreműködésének, és nagyon örültem, hogy a helyszínen volt kihelyezett defibrillátor, a mentők is nagyon gyorsan megérkeztek a helyszínre.  Azóta sok köszönetet és gratulációt kaptam, de úgy érzem, hogy az érdem nem kizárólag engem illet, hiszen mindenki készségesen segített a rászorulón. A fiatalembernek pedig gyors felépülést kívánok.” – mondta az eset után kolléganőnk, akit Handl Tamás a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója jutalomban részesített, mivel gyors helyzetfelismerésével, kezdeményező készségével és szakszerű beavatkozásával megmentette egy honfitársunk életét.

A fiatalembernek gyors felépülést kívánunk.