Tűz a Fehér út mentén

2022. március 23-án, az esti órákban a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság két közterület-felügyelője, a Terebesi-erdő köztisztasági és közbiztonság ellenőrzése során arra lett figyelmes, hogy a  Fehér út mentén, a villamospálya mellett ég az aljnövényzet.

Mivel a tűz gyorsan terjedt a száraz avarban, kollégáink értesítették a tűzoltókat, miközben megpróbálták kideríteni a tűz keletkezésének okát. Az egyre nagyobb lángokkal égő avar közelében az egyikük egy férfira lett figyelmes, akit a tűztől biztonságos távolságba kísért. A férfi elmondta, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta és az elkövetőről részletes személyleírást adott. A másik közterület-felügyelő szintén adatot gyűjtött, és a villamosmegállóban várakozó emberek hasonló személyleírást adtak a feltételezett gyújtogatóról.

Időközben kiérkeztek a tűzoltók, akik megkezdték a tűz oltását, ami addigra már az erdős részre is átterjedt. Amíg az egyik felügyelő leállította a villamosforgalmat az oltás idejére, járőrtársa megpróbálta a közelben felkutatni az elkövetőt és sikerrel is járt. A villamosmegállótól valamivel távolabb észrevett egy férfit, akire ráillet a személyleírás. A FÖRI közterület-felügyelői értesítették a rendőrséget, a rendőrség kiérkezésééig a feltételezett elkövetőt visszatartották majd a kiérkező rendőröknek átadták.

Köszönjük kollégáink figyelmességét és helytállását!