Három hely, ahol kibírható a kánikula

A hétvégére ismét nagy hőséget jósolnak a meteorológusok, így ha nem áll módunkban elutazni valamelyik vízparthoz, de azért nem a négy fal közt szeretnénk tölteni a hétvégét, adunk néhány tippet, hol lehet átvészelni a kánikulát Budapesten.

A budai oldalon a II. kerületben (Nagybányi út – Görgényi út) található az Apáthy-szikla természetvédelmi terület, melynek közel 10 hektáros területét sűrű erdő borítja, mely kellemes árnyékot ad az arra kirándulóknak. Ha végighaladunk a tanösvényen, megismerkedhetünk a környék élővilágával, valamint megcsodálhatjuk a panorámát a nagyszikláról.

Ha piknikezni szeretnénk, kiváló hely lehet a Naplás-tó szomszédságában lévő Cinkotai-kiserdő (Cinkotai út, Naplás út), mely szintén természetvédelmi terület. Itt a kevésbé kalandvágyó kirándulók is megtalálják a számításukat, hiszen kiépített piknikező helyek vannak asztalokkal és padokkal. Sajnos a bográcsozásnak és a szalonnasütésnek nem kedvez az időjárás, ugyanis országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, tehát a kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet rakni.

Azért a vízpartra vágyók számára is van egy ötletünk: a IV. kerületben (Rév utca - Zsilip utca) a Palotai-sziget természetvédelmi területen is hűsölhetünk az árnyékot adó ártéri erdő fái alatt, de fontos megjegyezni, hogy a Duna teljes budapesti szakaszán tilos a fürdőzés.

Bármelyik területet is választjuk, mindig legyen nálunk elegendő folyadék, sapka, és nem árt a napszemüveg sem.

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Természetvédelmi Őrszolgálat