Hírek

A 2022. januárjában megrendezésre kerülő férfi kézilabda EB mérkőzései alatt a budapesti helyszínen a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai a társszrevekkel együttműködve vigyáznak a közterületek rendjére és a jogszabályok betartására.

Január 10-én, kora délután a FÖRI négy közterület-felügyelője a Határ útra tartott, ahol a BKK ellenőreivel kezdték meg közös szolgálatukat. Az M3-as metró Nagyvárad téri megállójában éppen szálltak fel a szerelvényre, amikor hozzájuk futott egy hölgy, segítséget kérve.

2022. január 1-jétől két új természetvédelmi területtel gazdagodott a Főváros.
A mai naptól a Szalamandra-völgy és az Óbudai-sziget galéria erdeje is Budapest természetvédelmi területe lett.
A FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata kiemelt figyelmet fordít a Főváros természeti értékeinek megóvására, rendszeres járőrözéssel védjük meg a természetvédelmi területek különleges állat- és növényvilágát.
Kérjük a budapestieket, hogy legyenek segítségünkre a természeti értékeink védelmében és kiránduljanak, pihenjenek örömmel az új természetvédelmi területeken is!

A szilveszter nem csak az év végét és az önfeledt szórakozást jelenti, hanem az ilyenkor szokásos rendezvények tűzijátékainak, petárdák durrogtatásának erőteljes hang- és fényhatásai, állatok sokaságát rémítik meg.

A Rendészeti Igazgatóság felügyelői és a társszervek együttesen az év utolsó napján is a jogsértések megelőzése érdekében azon dolgoznak, hogy az év végi ünnepek mindenki számára valóban az öröm és a felhőtlen boldogság forrása lehessen!

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Pest Megyei Kormányhivatal Vendéglátás Ellenőrzési Osztálya számára fontos, hogy megbízható, ellenőrzött és minőségi terméket vásárolhassanak.

A Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ ügyeletesei a Rendészeti Igazgatóság felügyelőivel és a társszervekkel karöltve az ünnepek alatt is vigyáznak a közterületek rendjére és az állampolgárok biztonságára.

Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

A Rendészeti Igazgatóság a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen akciót szervezett a Városligetbe, az illegális árusítás megszüntetése érdekében.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2021. december 9-én és 10-én ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

Az időjárási előrejelzések alapján havas, fagyos idő köszönhet ránk az elkövetkező napokban. A hideg időben hulló csapadék miatt kialakuló jegesedés következtében síkossá válnak a járdák, burkolatok, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára.

Az egyéni közlekedés új lehetőségét kínálják az elmúlt időszakban gombamód elszaporodó e-rollerek.
Az innovatív közlekedési mód elterjedése, azonban új problémákat is hozott.

November 20-tól a járvány elleni védekezés részeként már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem egyes zárt terekben is kötelező a maszkhasználat.

A IX. kerület közigazgatási területén a háztartásokban feleslegessé vált nagydarabos hulladék összegyűjtését és elszállítását 2021.november 24. és november 29. közötti időszakban végezte el az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió.

A késő őszi hideg éjszakák kiemelt kockázatot jelentenek azok számára, akik utcán, aluljárókban, parkokban húzzák meg magukat.
A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői fokozottan ellenőrzik ezen területeket a krízis időszakban, hiszen fontos, hogy figyeljünk az utcán élő embertársainkra.
Kollégáink tájékoztatják a rászorulókat a szociális intézmények elérhetőségeiről, szükség esetén értesítik a szociális munkásokat, vagy a mentőszolgálatot.