Hírek

A FÖRI közterület-felügyelői napi feladataik ellátása mellett, egy újabb közös fővárosi akcióban vettek részt, amelynek helyszíne a kelenföldi metró- és vasútállomás, valamint a Volánbusz autóbusz-állomás területe volt.

Lezajlott a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztivál, amelyen a FÖRI kettő 4 fős - vegyes váltós - csapattal vett részt.

A VI. kerület közigazgatási területén a háztartásokban feleslegessé vált nagydarabos hulladék összegyűjtését és elszállítását 2021. október 8. és október 10. közötti időszakban végezte el az FKF Zrt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága három napos akciót szervezett október elején annak érdekében, hogy a fővárosi közösségi közlekedési járatokon zavartalan és biztonságos legyen az utazás mindenki számára.

A XVIII. kerület közigazgatási területén a háztartásokban feleslegessé vált nagydarabos hulladék összegyűjtését és elszállítását 2021. október 7. és október 20. közötti időszakban végzi el az FKF Zrt.

A FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálatának természetőrei az Állatok Világnapja alkalmából részt vettek, a III. kerület EGYMI Intézményében szervezett rendhagyó tematikus napon.

Kiemelten ellenőrzi a buszsávok használatát a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ, a biztonságos és zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai részt vettek a Salgótarjáni Spartan Race versenyen.

A II. kerület közigazgatási területén a háztartásokban feleslegessé vált nagydarabos hulladék összegyűjtését és elszállítását 2021. szeptember 22. és szeptember 29. közötti időszakban végzi el az FKF Zrt.

A VIII. kerületi Rákóczi térnél összehangolt köztisztasági és közbiztonsági akciót hajtottak végre a BKK, az FKF, a rendészeti tevékenységet végző FÖRI, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság kollégái, valamint Józsefváros közterület-felügyelői, a FŐKERT munkatársai és a szociális munkások.

A FÖRI közterület-felügyelői rendszeresen ellenőrzik a közterület rendjét Budapest nagy forgalmú közlekedési csomópontjain.
Jogsértés észlelése esetén megteszik a szükséges intézkedéseket. Hatáskörükön kívüli esetekben értesítik az illetékes hatóságokat.

A Fővárosi Önkormányzati rendészeti Igazgatóság visszatérő ellenőrzéseket végez Budapest kiemelt prioritású közterületein és a nagy forgalmú gyalogos aluljárókban, melynek során kollégáink kiszűrik és meggátolják az előforduló jogellenes cselekmények kialakulásának feltételeit.

A XI. kerület közigazgatási területén a háztartásokban feleslegessé vált nagydarabos hulladék összegyűjtését és elszállítását 2021. szeptember 7. és szeptember 20. közötti időszakban végzi el az FKF Zrt.

Lezárt útszakaszra hajtott be az a gépjárművezető, akit a FÖRI közterület-felügyelői megállítottak, majd intézkedés alá vontak.

A FÖRI közterület-felügyelői, a BRFK, valamint a BKK újabb együttes akcióban ellenőrizték a buszsávok szabályos használatát, a biztonságos és zavartalan közlekedés fenntartása érdekében.