Hírek

Május közepétől, már két keréken járőröző felügyelőkkel is találkozhatunk a Margitsziget, a Városliget és Budapest több, turisztikailag frekventált területén.

A Pandémiás helyzet miatt néhány év kihagyás után ismét megrendezésre került a Városligeti gyermeknap.

2022. március 23-án, az esti órákban a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság két közterület-felügyelője, a Terebesi-erdő köztisztasági és közbiztonság ellenőrzése során arra lett figyelmes, hogy a Fehér út mentén, a villamospálya mellett ég az aljnövényzet.

A FÖRI rendszeres ellenőrzéseket tart a pályaudvarokon és a nagyobb csomópontokon, igy biztosítva a háborús helyzet miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerülők segítését.

A FÖRI közterület-felügyelői a hét minden napján, a főváros több pontján látnak el járőrszolgálatot a közbiztonság fenntartása érdekében.

Naponta többször is ellenőrzik az aluljárók, valamint a villamos és busz járatok megállóinak tisztaságát, miközben igyekeznek felszámolni a szabálysértések is.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziója a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével, a lomtalanítási sorozat. A február 13-án elkezdődött és 24-én befejeződő lomtalanítás jelenleg a XXI. kerületben zajlik.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Közterület-felügyelői a VII. kerületben közbiztonsági járőrszolgálat közben a Nagykörúton észlelték, hogy az egyik ott lévő vendéglátóhely ajtaja be van törve, a belső világítás felkapcsolt állapotban található, de a riasztó nem működik.

A BKK-hoz és a FÖRI-hez érkező visszajelzések szerint az utasok biztonságérzetét főképp a járatokon felbukkanó garázdálkodó személyek, a zsebtolvajok, illetve a vírusfertőzés lehetősége zavarja. Ezért a két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös ellenőrzésekkel csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve segítené elő a járványügyi szabályok betartását.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői jogosulatlan buszsávok használatát kiemelten ellenőrzi Budapest utcáin, a zavartalan és biztonságos közösségi közlekedés fenntartása érdekében, rendszeres ellenőrzéseket hajtanak végre, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását és biztosítsák a tömegközlekedési eszközök zavartalan haladását.

A FÖRI közterület-felügyelői és szociális munkások is segítik a BUDAPESTI KÖZMŰVEK Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziója által szervezett átfogó takarítási munkálatainak elvégzését a XI. ker. Gellért rakpart és a Keleti pályaudvar téréségében.

A FÖRI Természetvédelmi őrszolgálatának munkatársai a XXII. kerületi Tétényi-fennsík természetvédelmi területén terepi bejárást tartottak a FŐKERT (természetvédelmi kezelő) munkatársaival, a területen évek óta összegyűlt több 100 köbméter szemét elszállítása érdekében.
A munkával járó taposási károk minimalizálása érdekében a Természetvédelmi őrök jelölték ki a nyomvonalat a FŐKERT munkatársai számára.

A köztisztaság megóvása és a közterületek rendeltetésszerű használata mindenki számára közös érdek, mely valamennyi járókelőt érintő, turisztikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű kérdés.

A 2022. januárjában megrendezésre kerülő férfi kézilabda EB mérkőzései alatt a budapesti helyszínen a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai a társszrevekkel együttműködve vigyáznak a közterületek rendjére és a jogszabályok betartására.

Január 10-én, kora délután a FÖRI négy közterület-felügyelője a Határ útra tartott, ahol a BKK ellenőreivel kezdték meg közös szolgálatukat. Az M3-as metró Nagyvárad téri megállójában éppen szálltak fel a szerelvényre, amikor hozzájuk futott egy hölgy, segítséget kérve.

2022. január 1-jétől két új természetvédelmi területtel gazdagodott a Főváros.
A mai naptól a Szalamandra-völgy és az Óbudai-sziget galéria erdeje is Budapest természetvédelmi területe lett.
A FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata kiemelt figyelmet fordít a Főváros természeti értékeinek megóvására, rendszeres járőrözéssel védjük meg a természetvédelmi területek különleges állat- és növényvilágát.
Kérjük a budapestieket, hogy legyenek segítségünkre a természeti értékeink védelmében és kiránduljanak, pihenjenek örömmel az új természetvédelmi területeken is!