Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ (FÜIK)

A 24 órában működő Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ (FÜIK) képes azonnal kapcsolatot teremteni a rendvédelmi szervek, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat valamint a közműszolgáltatók ügyeleteivel. A FÜIK várja a lakosságot közvetlenül érintő közterületi problémákkal kapcsolatos bejelentéseket (például: közvilágítás meghibásodása, csőtörés, épületomlás, gázszivárgás, úthibák, jelzőtáblahiány stb.)

Minden esetben igyekszünk segítséget nyújtani, amennyiben nem rendelkezünk illetékességgel vagy hatáskörrel az ügyben, a bejelentést haladéktalanul továbbítjuk az intézkedésre jogosult szerv vagy szervezet felé, annak érdekében, hogy a probléma minél előbb megszűnjön.

A FÜIK,

    06-1-301-7500

telefonszámon várja a bejelentéseket.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság kéri a lakosság segítségét, hogy a közterületek rendjével, nem rendeltetésszerű használatával kapcsolatos jogsértések megelőzhetőek, illetve mielőbb megszüntethetőek legyenek. A közös együttműködés fontos eleme a közterületek rendezettsége, amelyet megbontanak a főváros arculatát elcsúfító tárgyak, történések (egy törött pad, egy kiégett közterületi lámpa vagy egy zavaró falfirka). Ezeknek, a problémáknak a megoldása, mindannyiunk közös érdeke, ezért a FÜIK munkatársai minden olyan bejelentést várnak, amely alapján a nem kívánatos közterületi állapot helyre állítható.

Bízunk benne, hogy minél több hasznos jelzést kapunk a lakosságtól annak érdekében, hogy egy élhetőbb városban éljünk és közösen megőrizzük a főváros rendjét és tisztaságát.