Panaszok bejelentése

Kedves Ügyfelünk!

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Oktatási központjának alapvető célkitűzése, hogy termékeinkkel, szolgáltatásainkkal, munkatársaink által nyújtott kiszolgálással, hallgatóink, ügyfeleink minden tekintetben elégedettek legyenek. Sajnos minden igyekezetünk ellenére is adódhatnak olyan helyzetek, amelyek veszélyeztetik említett célunkat. Hallgatóink észrevételei nagyon fontosak számunkra, függetlenül attól, hogy jók vagy kevésbé kedvezők Oktatási központunkra nézve

Tisztában vagyunk azzal, hogy a legkisebb hiba is komoly kellemetlenséget jelenthet hallgatóinknak.

Kérjük, ossza meg velünk tapasztalatait, támogatva munkánkat, amellyel tovább emelhetjük szolgáltatásaink színvonalát!

Engedje meg, hogy röviden ismertessük Önnel, miként tudja panaszát eljuttatni hozzánk:

Mely esetekben lehetséges panaszt megadni?

Kérjük, minden olyan esetben jelezze felénk észrevételét, amikor úgy gondolja, hogy Oktatási központunk hibázott az Önnel történő együttműködés során.

A minőség iránti elkötelezettségünk elvei alapján panasznak tekinthetőek:

 • szolgáltatásunkkal kapcsolatos kellemetlenségek,
 • dolgozóink viselkedésére, az ügyintézés hangnemére adott észrevételek,
 • minden olyan esemény jelentése, amelyben felmerül, hogy az Oktatási központ nem tett eleget szerződéses-, illetve jogszabályi kötelezettségének.

Nem tekinthetőek panasznak:

 • általános kérdések szolgáltatásainkkal kapcsolatban,
 • adatváltozások bejelentése, méltányossági és egyéb kérelmek.

Mit kell tartalmaznia egy panaszbejelentésnek?

Annak érdekében, hogy bejelentésének kivizsgálása a lehető legrövidebb idő alatt, és teljes körűen megtörténhessen, kérjük, segítse munkánkat azáltal, hogy minden, a panasz kivizsgálás szempontjából lényeges információt megoszt velünk.

 • Minden esetben adja meg adatait és elérhetőségeit: név, cím és telefonszám. Ezzel gyorsítva az Ön beazonosítását, illetve lehetőséget biztosítva, hogy egy esetleges egyeztetés miatt munkatársaink fel tudják Önnel venni a kapcsolatot.

Kérjük, törekedjen a részletes ismertetésére. Például, hol és mikor érte Önt kellemetlenség, megkeresésében mindenképpen tüntesse fel, hogy mely pontosan mikor történt az eset.

Hogyan tudja eljuttatni panaszát hozzánk?

Javasoljuk Önnek, hogy bejelentését személyesen tegye meg, mivel lehetséges, hogy ügyfélszolgálatunkon dolgozó kollégáink a probléma bejelentését követően azonnal a segítségére tudnak lenni. Ha pedig nem sikerül megoldani a problémát továbbra is kérheti panaszának rögzítését az alább felsorolt csatornák bármelyikén:

·        Személyesen ügyfélszolgálatunkon, nyitvatartási időben.

1054 Budapest. Akadémia u. 1. IV emelet 403.szoba

Hétfő 08:00-16:00 óra
Kedd 08:00-16:00 óra
Szerda 08:00-16:00 óra
Csütörtök 08:00-16:00 óra
Péntek 08:00-14:00 óra

·        Telefonon keresztül a nyitvatartási időszakban:

       Telefonszám: 061/301-75-80

·         Postai úton: 1054 Budapest. Akadémia u. 1.

·         Oktatási központunk elektronikus levélcímére megküldött e-mail-ben is jelezheti panaszát:  rendeszetikepzes@fori.hu

Mi történik a panaszkivizsgálás során?

Oktatási Központunk minden egyes panaszbejelentést a lehető legnagyobb odafigyeléssel kezel. Hiszen minden hallgatónk, ügyfeleink bejelentése fontos számunkra. Minden esetben törekszünk a bejelentés körülményeit rekonstruálva objektíven, az ügyfeleink szemszögéből megközelített valós képet vizsgálni. Függetlenül attól, hogy a kivizsgálás során a megadott panaszát jogosnak, jogtalannak, vagy a tevékenységünkhöz nem kapcsolódónak ítélnénk, részletekbe menően tájékoztatni fogjuk döntésünk indokáról.
 

Ismerje meg részletesen, hogyan történik a panaszbejelentések kivizsgálása:

 1. Meghallgatjuk Önt, és rögzítjük a bejelentését

A panaszhoz egy iktatószámot rendelünk, amely segítségével a későbbiekben könnyedén nyomon követhető lesz a panaszkivizsgálás folyamata.

 1. Teljes körűen kivizsgáljuk panaszát, folyamatosan keresve a megoldást, így minden esetben:
  • a jogszabályoknak megfelelően bizalmasan kezeljük megkeresését,
  • minden részletre figyelve körültekintően, és objektíven járunk el,
  • elismerjük amennyiben hibáztunk, és gondoskodunk a hiba azonnali javításáról,
  • folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a tudomásunkra jutott hibák későbbi felmerülése megszüntethető.
 2. A kivizsgálás eredményéről legkésőbb 15 naptári napon belül tájékoztatjuk Önt.
 3. Természetesen próbálunk a lehető leggyorsabban segíteni, és még a törvény által előírt határidő előtt megküldeni Önnek a vizsgálat eredményét tartalmazó válaszunkat.
 4. Minden esetben törekedni fogunk arra, hogy megkeresésére világosan és részletesen, határidőn belül válaszoljunk.

Mit tehet, ha elégedetlen a kivizsgálás eredményével?

Elsődleges célunk, hogy az Ön számára megnyugtató megoldást találjunk, ezért ha a panaszára adott választ nem tartja kielégítőnek, a felsorolt elérhetőségeink bármelyikén jelezze Oktatási központunk részére.

Javaslatait, pozitív élményét szeretné megosztani velünk?

Mint ahogyan a panaszok kezeléséből rengeteg hasznos információt is kapunk szolgáltatásaink fejlesztéséhez, természetesen örömmel fogadunk minden olyan hallgatónktól, ügyfelünktől származó ötletet is, amely rávilágít, hogy miként emelhetjük tovább munkánk színvonalát.

Kérjük, mondja el nekünk, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyekkel elégedett, és mely szolgáltatásainkról véli úgy, hogy lehetséges lenne fejlesztésük:

 • Ha Ön különösen elégedett egy munkatársunkkal, oktatónkkal kérjük, írja meg nekünk és biztosítjuk, hogy továbbítjuk elismerését.
 • Ha pedig szolgáltatásaink fejlesztésével kapcsolatban szeretne javaslatot tenni, akkor azt is bátran küldje meg nekünk, továbbítjuk szakértőinkhez, akik megvizsgálják bejelentését, és felhasználják további munkájuk során.

Észrevételeit örömmel fogadjuk a  rendeszetikepzes@fori.hu e-mail címen, illetve bármely fent megadott csatornán.

A panaszbejelentőt ide kattintva tudja letölteni (.pdf)