A fogyasztók biztonságáért

A megállapodás szerint a NAV illetékes szervezeti egységei és a Közterület-felügyelet Budapest főváros közigazgatási területén betartva a hatályos jogszabályokat, közösen lépnek fel az eljárásaik során észlelt jogsértő cselekmények felderítésben, visszaszorításában, megelőzésében, a közbiztonság, a közrend megszilárdítása, a vagyonvédelem eredményességének javítása, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében.

A szerződésben a Felügyelet vállalja, hogy rendszeresen ellenőrzést végez, a veszélyeztetettnek vélt közterületeken, melynek eredményéről folyamatosan tájékoztatja a Pénzügyőri Főigazgatóság illetékes szerveit.

A Regionális Pénzügyőri Főigazgatóság soron kívül ad tájékoztatást a feladatai ellátása során észlelt, a Felügyelet hatáskörébe tartozó jogsértésekről. A megállapodás értelmében  a két szervezet előre egyeztetett időpontokban közös járőrözést végez  Budapest kiemelt közterületein, piacok, vásárok  és alkalmi rendezvények helyszínein  a jövedéki szabályok megtartásának- különös tekintettel az áru hamis megjelölésére-, illetve az adózás alól elvont jövedéki termékek felderítése érdekében.