Biztonságban a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban

A 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár 2018. november 9.-től várja a látogatókat a Vörösmarty téren egészen január elsejéig hagyományos Kárpát-medencei gasztronómiai kínálattal, ünnepi kulturális programokkal és minőségi iparművészeti kézműves termékekkel.
 
A Vörösmarty téri ünnepi forgatagot évek óta Európa legjobb karácsonyi vásárai között tartják számon, amely köszönhető a különleges adottságú térnek, a színvonalas programoknak és portékáknak, valamint a gasztronómiai ínyencségeknek. December 6-án a finn Mikulás is ellátogat a Vörösmarty térre és ajándékokkal kedveskedik a jelenlévőknek.
 
A rendőrök mellett fokozott ellenőrzést tartanak a közterület-felügyelők is az ünnepi bevásárlások idején a karácsonyi vásárok területén és azok környékén hiszen ebben az időszakban jelentősen megemelkedik a bejelentett zseblopások, kifosztások, gépkocsi feltörések száma. Az ellenőrzés célja a közbiztonság növelése, a jogsértések megelőzése. 
 
A vásárok környékén járőrszolgálatot végző közterület-felügyelők elsődleges feladata a jogosulatlan kereskedés, a pirotechnikai eszközök árusításával és használatával kapcsolatos jogsértések, illetve a járművel való megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése, valamint a közlekedést akadályozó járművek elszállítása. 
 
A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság célja az ellenőrzéssel, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá a karácsonyi ünnepek időszakában.
 
FÖRI, Sajtószolgálat