Elismerések a főváros napja alkalmából

1873. november 17-én egyesült Pest, Buda, Óbuda és a Margitsziget. Az egyesítés 146. évfordulója alkalmából, kitüntető díjakat adott át Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony Gergely az ünnepségen azt mondta emlékezni és emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem uralkodói hatalom hozott létre, hanem éppen annak ellenére jött létre és szerezte meg fővárosi jogát. Mi 146 év múltán is csak ahhoz ragaszkodunk, amit megalkuvásból biztosított a törvény a városnak - fogalmazott.
 
A főpolgármester kiemelte: Budapest, a nemzet fővárosa jövője nem múlhat semmilyen pártszimpátián, sem üzleti megfontoláson és végképp nem önös hatalmi érdekeken.  Budapestnek olyan helynek, közösségnek kell lennie, amely minden magyar számára közös otthon - jelentette ki Karácsony Gergely.
   
Kitért arra is, hogy az elismeréseket még az előző főpolgármester, Tarlós István javaslatára szavazta meg a korábbi közgyűlés. Mint mondta, teljes szívéből gratulál a díjazottaknak, mert hite szerint "semmiféle politikai távolság nem írhatja felül a tiszteletet és a megbecsülést, amelyet a teljesítmény és az erőfeszítés megérdemel".
 
Fővárosért Emlékzászló  Díjat adományoztak a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak, amelyet Handl Tamás igazgató vett át.
DR. BARNA SÁNDOR EMLÉKÉREM – A FŐVÁROS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ kitüntetésben részesült Diós Dávid, a FÖRI osztályvezetője, valamint Bakó Imre, Balotai Attila, Wieszt Ferenc rendőr alezredesek .

FÖRI emlékzászló

Diós Dávid

Az idén hatan vehették át a Budapest életében jelentős szerepet betöltő, a városnak dicsőséget szerző teljesítmények elismerését jelentő Pro Urbe Budapest Díjat.
A Budapestért Díjnak huszonkettő kitüntetettje volt.
 
A budapestiek esélyegyenlőségéért járó elismerést, a Zalabai Gábor-díjat ketten kapták meg.
 
Papp László Budapest-Sportdíjat öt kiváló sportoló és sportvezető vehetett át.
 
Gratulálunk a díjazottaknak!