Biztonságban a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár 2019. november második hetétől egészen január elsejéig várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren.

A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, és soul koncerteket rendeznek hétköznaponként és hétvégéken egyaránt. A gyerekeket szombaton és vasárnap bábszínházi illetve zenés-táncos előadások várják a színpadon.

A téren található óriás adventi koszorú négy gyertyáját az adventi vasárnapokon ünnepélyes keretek között, angyali kórus kíséretében gyújtják meg. A Vörösmarty téren megrendezett vásár a budapestiek és a fővárosba kizárólag ezen eseményre érkező hazai és külföldi vendégek kiemelt érdeklődésére számot tartó téli fesztivál, ahol a szórakozás mellett fel kell hívni a figyelmet a biztonságra is.

Az ünnepi bevásárlások idején a karácsonyi vásárok területén és azok környékén a rendőrök mellett fokozott ellenőrzést tartanak a közterület-felügyelők is, hiszen ebben az időszakban jelentősen megemelkedik a különböző jogszabályértések elkövetésének valószínűsége. Az ellenőrzés célja a közbiztonság növelése, a jogsértések megelőzése.

Az Adventi és karácsonyi vásárok környékén járőrszolgálatot végző közterület-felügyelők elsődleges feladata a jogosulatlan kereskedés, a pirotechnikai eszközök árusításával és használatával kapcsolatos jogsértések, illetve a járművel való megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése, valamint a közlekedést akadályozó járművek elszállítása.
 

FÖRI, Sajtószolgálat