Gyereknap a Városligetben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata 1990 óta rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A május 25-26-án tartott rendezvényen 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várták az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. A Gyermekmentő Szolgálat az idei évben is külön meghívott a gyermeknapi rendezvényre közel 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi és pápai – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról.

A gyereknapon a FÖRI sátrainál is sok látogatót köszönthettünk, akik megismerhették az Igazgatóság munkáját, felvilágosítást kaptak az Oktatási Központ feladatairól, és a közterület-felügyelő képzésről. Míg a felnőttek a komolyabb témákban merültek el, a gyerekek lelkesen próbálták ki járműveinket, és játékos feladatok alapján bővíthették a közterület rendjével kapcsolatos ismereteiket.

Nagy sikert arattak a Természetvédelmi Őrszolgálat által összeállított ügyességi és memória játékok, ahol a feladatok során sok új ismeretre tettek szert a kicsik és nagyok egyaránt. Kollégáink szívesen válaszoltak az állatok gondozásával, a természetvédelemmel, természetvédelmi területekkel kapcsolatban feltett kérdésekre, valamint felhívták a figyelmet az évek óta sikeresen működő Tanösvény programra is.