Közösen a városi kerékpározásért

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság kerékpáros közterület-felügyelő járőrei is részt vettek a Magyar Kerékpárosklub által megrendezett I bike Budapest bringás felvonulás biztosításában, a kerékpárosok zavartalan közlekedésének segítésében 2019. április 28-án. 

A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Kerékpárosklub közötti együttműködés alapján, a FÖRI koordinációjával, a kerékpárosok érdekkörét érintő témajavaslatok gyakorlati megvalósítását célzó egyeztető tárgyalássorozat vette kezdetét. A Magyar Kerékpárosklub 12 pontot állított össze az önkormányzati választásokra, olyan fejlesztéseket sorolva, melyekre a következő 5 éves ciklusban mindenképp szükség lesz.  

Az együttműködés során, a FÖRI több érdemi vállalást is tett, így többek között koordinációs szerepkörében eljárva részt vesz a kerékpáros közlekedési infrastruktúrát érintően az útburkolati hibák feltérképezésében, valamint a kerékpárosokat érintő, balesetveszélyes csomópontok forgalom-technikai felülvizsgálatában. Emellett a Rendészeti Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a kerékpárutakon szabálytalanul várakozó gépjárművek okozta balesetveszélyes állapotok megelőzésére illetve azok felszámolására.

„A városban, ahol jó bringázni, ott jó élni" - mondja a Kerékpárosklub mottója. Ennek megfelelően a fővárosi kerékpárosok érdekében tevékenykedő munkacsoport folyamatos működése mellett, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal közösen folyamatban van egy közös baleset-megelőzési, prevenciós kampány előkészítése is a nyári időszakra.