Ünnepeljünk, ajándékozzunk Húsvétkor is felelősséggel!

03/25/2016 - 14:15
Ünnepeljünk, ajándékozzunk Húsvétkor is felelősséggel!
A húsvéti ünnepek alatt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a közterületek rendjére, tisztaságának megőrzésére, az engedéllyel nem rendelkező árusok tevékenységének megakadályozására.  A FÖRI közterület-felügyelői ellenőrzik Budapest frekventált területeit, a forgalmas tömegközlekedési csomópontokat és az aluljárókat. 
 
Kérünk mindenkit, hogy ne vásároljon az utcán ellenőrizetlen forrásból származó élelmiszert, édességet, zöldséget. Közterületen csak az a kereskedő árusíthat, aki rendelkezik a közterület tulajdonosának (kezelőjének) a közterület kereskedelmi célú igénybevételéhez kiadott hozzájárulásával, az adott termékekre előírt hatósági engedélyekkel és az árusítás helyén nevét és székhelyét feltünteti. 
 
Az ajándékaink megválasztásánál célszerű figyelembe venni, hogy az a későbbiekben is kellemes emléket idézzen fel a megajándékozottban. Az esztétikailag sérült vagy lejárt szavatosságú édességek, bizonytalan eredetű élelmiszerek, italok fogyasztása, hamis illatszerek használata – különösen gyermekeknél - megbetegedést okozhatnak, a játékok, műszaki cikkek komoly balesetveszélyt jelenthetnek. 
 
Húsvétkor gyakran ajándékoznak különösen gyermekes családok élő állatot. A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata kéri, hogy a felelős állattartás jegyében tegyék mindezt, és vásárlásuk esetén vegyék figyelembe az állatok későbbi elhelyezésének szükségességét illetve lehetőségét. 
Az ajándéknak szánt apró állatoknál figyelembe kell venni, hogy a későbbiekben méretük, mozgásterük jelentősen megnövekszik. Életben maradásukhoz, szükségleteik kielégítésére bizonyos idő után nem elég egy apró papírdoboz vagy ketrec. Ha valaki nem kívánja, vagy tudja tovább tartani a húsvétra beszerzett kisállatokat, gondoskodjon azok további megfelelő elhelyezéséről, tartásáról. 
 
A húsvéti ünnepeken várhatóan sokan látogathatnak majd ki a főváros parkjaiba. A zöldterületek védelme, megóvása, az ott pihenni, kikapcsolódni vágyó emberek nyugalma mindannyiunk közös érdeke. 
 
Kérünk mindenkit, hogy közös odafigyeléssel tartsuk be a békés együttélés szabályait, hogy nyugodtan teljen az ünnep!
 
2016. március 24.
 
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Sajtószolgálata
 

Elszállították sza- bálytalanul parkoló gépkocsiját? Itt meg- találhatja, csak a rendszámot kell beírnia keresőnkbe.