Már csütörtökön lesznek lezárások augusztus 20. miatt

Az augusztus 20-i rendezvények miatt már csütörtöktől forgalomkorlátozásokra kell készülni Budapesten.
Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a hétvégi lezárások és megállási tilalmak Pesten és Budán is több forgalmas útszakaszt, a rakpartokat és több hidat is érintenek.
 
A BKK Info tájékoztatása szerint lezárják 
- a Lánchídat augusztus 19-én este 20 órától 21-én hajnali 4 óráig,
- az Erzsébet hídat várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 22:30 között
- a Szabadság híd villamosvágány-felújítási munkák miatt jelenleg sem használható.
- a Kossuth Lajos tér környékén 19-én délután, valamint 20-án a reggeli, délelőtti órákban  a katonai tisztavatás miatt lezárják a környező utcákat;
- a Szent István Bazilika, a József Attila utca, a Széchenyi István tér  a Szent Jobb körmenet miatt délután,
- a budavári Szentháromság tér környékén az ökumenikus kenyéráldás és az aratómenet miatt pedig kell lezárásokra számítani.
- a Várkert Bazár környékén augusztus 19-e reggeltől 21-e estig lesznek forgalomkorlátozások.
 
Szabó László, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) főigazgatója azt mondta: az állami ünnepi rendezvényekre idén is nagy tömeget várnak. A különböző rendezvényhelyszínek megközelítésére elsősorban a metróvonalakat ajánlják.
 

A forgalomkorlátozások miatt több busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban, ahol folyamatosan friss, aktuális közlekedési információk olvashatók. A tervezett változások a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon ismerhetők meg.