Kutyabarát munkahely lett a FÖRI

Az Állategészségügyi Szolgálatnál végzett munkával összefüggésben a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet az állatok védelmére, megbecsülésére. Ennek legújabb megnyilvánulásaként a FÖRI irodai munkát végző dolgozóinak mostantól lehetősége nyílik arra, hogy külön eljárás keretében engedélyezzék számukra a saját vagy közeli hozzátartozó tulajdonában álló kutyáik bevitelét a munkahelyre.  
 
Az engedélyezési eljárásban persze jó néhány ésszerű feltételnek meg kell felelni, máris vannak azonban kollégáink, akik jelezték: élni fognak a lehetőséggel. 
A hivatalos „kutyabarátság”-ban élen járunk az önkormányzati szervezetek között. Ezzel is példát szeretnénk mutatni, és bizonyítani, hogy mennyi mindent tehetünk egy a városlakók és az állatok, kutyások és nem kutyások számára is élhető, barátságos, elfogadó környezet kialakítása érdekében. 
 
Állategészségügyi Szolgálatunk régóta szabályozott körülmények között adja örökbe az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatra bekerülő állatokat, igyekszünk minél több árva kutyának és macskának felelős gazdát találni. 2012 ősze óta nincs helyhiány miatti túlaltatás. Az elmúlt években számos fejlesztés történt a telepen, és most, elkötelezettségünk legújabb jeleként nem csak az Illatos úti munkahelyet, hanem az Akadémia utcai székházunkat és a FÖRI valamennyi telephelyét is kutyabaráttá tettük.