Járőrszolgálat a fővárosi strandfürdők területén!

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. között létrejött megállapodás alapján, a FÖRI közterület-felügyelői a nyári időszakban folyamatos járőrszolgálatot látnak el a strandfürdők területén.
 
A kiemelt ellenőrzés célja a fürdők biztonságának növelése, a látogatók nyugalmának biztosítása, az erőszakos vagy vagyonellenes cselekmények megelőzése, megakadályozása.
 
Itt hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy a fürdők és strandok használatakor minél kevesebb értéktárgyat hagyjunk őrizetlenül, elkerülendő, hogy lopás áldozatává váljunk. A strandok parkolóiban hagyott gépjárműveinkben sem célszerű látható helyen értéktárgyat, táskát hátrahagyni. A strandfürdőkben lehetőség van értékmegőrző igénybevételére.   A bankkártyánkat azért sem érdemes magunkkal vinni, mert azzal általában nem lehet büfékben fizetni. Kis előreszervezéssel megoldhatjuk, hogy ne kelljen értéktárgyaink miatt aggódnunk, vagy a vízből folyamatosan szemmel tudjuk tartani értékeinket.