Ismét mobiltelefonnal készült felvétel került fel az internetre

A Rendészeti Igazgatóság két közterület-felügyelője, három BKK jegyellenőr munkáját támogatva,  a 7-es buszon szolgálatot teljesített. A Rudas Gyógyfürdő megállóban, a 2-es ajtónál két utas felszállt, akik közül az egyik felmutatta a bérletét. A másik nagyjából 20 másodperc elteltével kezdett el a zsebében kotorászni, majd menetjegyet vett elő, az ellenőrrel nem állt szóba, odarohant  az első ajtónál lévő mechanikus  jegykezelő készülékhez. Az ellenőr felszólítására nem adta át a jegyet, aki ezután a közterület-felügyelőket  intézkedésre kérte fel. Ők az utast személyazonosságának igazolására szólították fel, amit megtagadott és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel ócsárolta a közterület-felügyelőket. A busz megérkezett a Ferenciek terére, ahol az utas megpróbált elszökni az intézkedés elől. A közterület-felügyelők a helyszín elhagyásának megakadályozása és az ellenszegülés megtörése érdekében testi kényszert alkalmaztak. Az utas egyik illetve másik karját is megfogták, miközben a helyszínen tartózkodó másik közterület-felügyelő páros egyik tagja szintén a visszatartásban segített, míg a másik a helyszínen ugyancsak jelenlévő rendőröket értesítette. Az utas a dulakodás közben a havas járdán megcsúszott, az ellenszegülést nem adta fel, így került a földre, ahol a közterület-felügyelők felé erőteljes rúgásokat is ejtett. (A járókelők közül többen a telefonjukkal felvették az eseményeket.) A megérkező rendőrök az illetőt igazoltatták, a BKK jegyellenőrök pedig megtették a szükséges adminisztratív intézkedéseket a büntetés kiszabása és a pótdíjazás érdekében. Az esemény során személyi sérülés nem történt. 
A hasonló esetek, és a bliccelők számának visszaszorítása érdekében a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a bliccelők a fővárosi adófizetők és a jegyüket megváltó utasok pénzén buszoznak, villamosoznak vagy éppen metróznak. Viselkedésükkel nemcsak anyagi, de erkölcsi kárt is okoznak. A BKK ellenőrök munkáját a közterület-felügyelők segítik és mint hivatalos személyeknek joguk van az intézkedéshez, és ha szükséges, a potyázót erővel is visszatarthatják a  rendőrség megérkezéséig.  
A BKK –tól kapott információk megerősítik a fent leírtakat, mert tájékoztatásuk szerint a bliccelők jelentős, éves szinten több milliárd forint kárt okoznak a fővárosi tömegközlekedésben. A Budapesti Közlekedési Központ jegyellenőreinek munkáját 2011 óta segítik közterület-felügyelők. Az eltelt időszakban jelentős javulás tapasztalható a bliccelők visszaszorítása tekintetében. 100 ezer ellenőrzésre vetítve:
 
  • 253%-kal több helyszíni pótdíjat szedtek be,
  • 45%-kal több bliccelő utast pótdíjaztak utólagosan hivatalos okmány vagy rendőrségi adatlekérés alapján,
  • 99,7%-kal kevesebb utast pótdíjaztak bemondás alapján fölvett adatok alapján,
  • 98,3%-kal kevesebb utas távozott intézkedés nélkül.
 
A tapasztalatok szerint a bliccelők túlnyomó többsége együttműködő magatartást tanúsít, amikor a büntetés kiszabására kerül sor.