Ismét a gyalogosoké lesz a Szabadság-híd

2017. június 24-25-én újra birtokba veheti a lakosság a budapesti Szabadság-hidat.
 
Mint ismert a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján idén nyáron, júniusban és augusztusban is két-két hétvégén a gyalogosoké a budapesti Szabadság híd. A  lezárás ezen a hétvégén is szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lesz érvényben.
 
Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy tilos a híd „főtartó felső ívén” tartózkodni, mivel az élet-, és balesetveszélyes.
 
A hídon a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) közterület - felügyelői teljesítenek szolgálatot annak érdekében, hogy megakadályozzák a szabálysértések és bűncselekmények kialakulását. Kollégáink emellett tájékoztatási és közbiztonsági feladatokat is ellátnak.
 
A BKK meghosszabbított villamosvonalakkal, trolival, a 4-es metróval és buszokkal készül a lezárásra. Ezalatt nem jár a 47-es, 48-as és 49-es villamos, de az autókat sem engedik a hídra. A 61-es villamost ezért meghosszabbítják a budafoki Városház térig. Az 56A villamos pedig a Kelenföld vasútállomás felé jár.
 
Alternatívákat is kínál a BKK: érdemes lesz a 4-es metrót, a 133E és a Gárdonyi téren is megálló 7-es buszt használni. A 72-es trolit újra meghosszabbítják a pesti oldalon, Zugló vasútállomástól a Kiskörúton át a Fővám térig fog közlekedni (felsővezeték használata nélkül).
 
Az autósoknak arra kell figyelni, hogy a Fővám téren sárga villogóval működnek majd a jelzőlámpák. A Kálvin tér felől érkezők a híd előtt visszafordulhatnak, illetve a Belgrád rakpart–Havas utca felé is továbbhaladhatnak.
 
2017. június 24-én 6 és 14 óra között a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., 14 és 24 óra között pedig a Város és Folyó Egyesület szervez rendezvényt a hídra.
 
Az előzetes tervek szerint még két további hétvégén lesz lezárva a híd (2017. augusztus 5-6-án és augusztus 12-13-án).
 
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Sajtószolgálata