Bemutatkoztak a kóbor kisállatok megmentői

KK| MNO Forrás: Hír TV 2013. szeptember 16., hétfő 11:26


A tudatos állattartásra hívták fel a figyelmet az állatvédők az örökbefogadott állatok napján. Az Illatos úti állatmenhelyre naponta átlagosan tizenkét állatot, főként kutyákat visznek be. Az ott dolgozók és az önkéntesek nekik próbálnak meg segíteni és gazdát találni.

Az örökbefogadott állatok napján a Városligetben bemutatkoztak azok a szervezetek, amelyek átmeneti menedéket nyújtanak a kóbor kisállatoknak. Nemcsak megsimogathatták őket, de a tudatos állattartás szabályait is megismerhették a gyerekek és a felnőttek is.

Borsa kutya már vidáman állt gazdája mellett. Pár éve azonban csak a szerencséjén múlt, hogy egy család hazavitte és befogadta. „Három évvel ezelőtt az Andrássy úton dobták ki öt hónaposan, törött lábbal, onnan került be az Illatos útra. Meggyógyíttattuk és nálunk helyeztük el ideiglenesen, hogy majd ha meggyógyul, gazdát találunk neki. Borsa szépen meggyógyult és már a férjemen kívül mindenki tudta, hogy mi leszünk a kutyának a gazdái” – mondta
Óvári Klári önkéntes.
 

Hanganyag / videó lejátszása

A főpolgármester-helyettes szerint először a gondolkodásmódon kellett változtatni ahhoz, hogy tenni tudjanak a magukra hagyott állatokért. „A civil szervezetekkel együttműködve sikerült elérni azt, hogy több mint kétezer kutyát és közel négyszáz macskát sikerült gazdához adni, és megtörtént az a paradigmaváltás, hogy több mint egy esztendeje nem altatnak el állatot pusztán azért, mert bekerült egy ebrendészeti telepre. Arról nem is beszélve, hogy az ebrendészeti telepet már állategészségügyi szolgálatnak nevezzük, tehát az elnevezésekben is van változás” – mondta György István.

A főváros vezetése nemrég 23 millió forinttal támogatta az Illatos úti állatmenhelyet.

http://mno.hu/hirtvszines/bemutatkoztak-a-kobor-kisallatok-megmentoi-1184468