Állománygyűlés a Közlekedési Szolgálatoknak

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője 2014. január 30-án állománygyűlést tartott a BKK jegyellenőreinek munkáját segítő Közlekedési Szolgálatoknak, amelyen a napokban az internetre felkerült videó során alkalmazott intézkedés is értékelésre került. 
 
Mivel a BKK tájékoztatása szerint az érintett tömegközlekedési eszközön nem volt kamera, így az előzmények rekonstruálása csak a résztvevő ellenőrök és felügyelők jelentéseiből történhet. 
A BKK-val való együttműködés intézkedés-hatékonyságának növelése érdekében pontosan rögzítésre kerül a jegyellenőrzés folyamata, a résztvevők feladata, hatásköre.
A Rendészeti Igazgatóság felgyorsítja azoknak a személyi használatú kameráknak a tesztelését, melyet a felügyelők viselnek majd, különösen a múlt heti eseményhez hasonló helyzetek tényszerű tisztázásának megkönnyítésére.
A közterület-felügyelők felkészítésekor és foglalkoztatásuk során is nagyobb hangsúlyt fektet az Igazgatóság a kommunikáció fejlesztésére és a konfliktushelyzetek kezelésére, erősítve az intézkedéstaktikai képzést.  
Célunk, hogy minél kevesebb esetben használjunk kényszerítő eszközt, minél kevesebb esetben legyen szükség intézkedésre. 
Ugyanakkor a Rendészeti Igazgatóság vezetője továbbra is határozott fellépést vár el valamennyi felügyelőtől jogsértő esetben, a jogszerűség, a szükségesség és az arányosság elve alapján.