Hírek

A Fővárosi Önkormányzat és intézményei, köztük a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság felügyelői is kiveszik részüket a koronavírus elleni védekezésből.

A Fővárosi Önkormányzat elindította honlapját, amely a koronavírussal kapcsolatos információkat foglalja össze a budapestiek számára. A honlap elsődleges platformja a fővárosi híreknek, a fővárosi operatív törzs ajánlásainak és a főpolgármesteri bejelentkezéseknek.

A kormány által elrendelt egészségügyi vészhelyzettel összhangban a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata az Illatos úton további értesítésig ZÁRVA TART.

A Főváros jelentős ügyfélforgalmat bonyolító cégei, intézményei mindent megtesznek, hogy az általuk nyújtott közszolgáltatásokat biztosítsák, azok fenntartása folyamatos legyen a jelenlegi helyzetben is

Tanácsok és teendők az influenza- és koronavírus járványveszély esetére

Az időjárási előrejelzések alapján havas, fagyos idő köszönhet ránk az elkövetkező napokban. A hideg időben hulló csapadék miatt kialakuló jegesedés következtében síkossá válnak a járdák, burkolatok, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára.

2020. január 4-től, szombattól a jelenleginél fokozottabb korlátozást vezetnek be a Széchenyi lánchídon: a dunai átkelő felújításáig nem hajthatnak fel 5 tonnánál nehezebb járművek.

Fokozott figyelemre intenek az állatvédők a szilveszterkor szokásos petárdázások és tűzijátékok miatt, mivel az erőteljes hang- és fényhatások állatok sokaságát rémítik halálra.

1873. november 17-én egyesült Pest, Buda, Óbuda és a Margitsziget. Az egyesítés 146. évfordulója alkalmából, kitüntető díjakat adott át Karácsony Gergely főpolgármester.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár 2019. november második hetétől egészen január elsejéig várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren. Az ünnepi bevásárlások idején a karácsonyi vásárok területén és azok környékén a rendőrök mellett fokozott ellenőrzést tartanak a közterület-felügyelők is.

2019. november 6-tól Handl Tamás váltja dr Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) igazgatói posztján - döntött a Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan látogatják meg a temetőket, hogy emlékezzenek elhunyt szeretteikre. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság idén is kiemelt figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmának biztosítására a fővárosi temetőkben és azok környékén.

Nagy Zsolt diák és mentora, Wágner László, valamint Illés Dorottya Virág diák és mentora, Buczkó Máté Gábor párosa nyerte el a megosztott első helyezést, a Tutajos- és a Matula-díjat az Ifjú Kócsagőr Program pénteki díjátadóján.

A FÖRI „Budapestért emlékplakett” díjban részesült. A díjat Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőr-főkapitánya adta át.