FÖRI Vizsgaközpont

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vizsgaközpontja 2014. szeptemberétől rendelkezik a Budapest Főváros Kormányhivatala Oktatási Főosztálya által kibocsátott vizsgaszervezési jogosultsággal. 

A FÖRI által indított közterület-felügyelő tanfolyamok résztvevői számára korszerűen felszerelt, modern helyszínen, a Rendészeti Igazgatóság belvárosi központjában biztosítja a vizsgaközpont a komplex szakmai vizsga lehetőségét.

A vizsgaközpont feladatkörébe tartozik a közterület-felügyelő szakképesítés esetében a FÖRI Felnőttképzési Központ által felkészített tanfolyami hallgatók vizsgáztatása, a szakmai vizsgák teljes körű előkészítése, lebonyolítása, lezárása.

Vizsgaeljárás

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, közterület-felügyelő szakképesítés esetében a vizsgaeljárás a következő:

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  • pontosan kitöltött és aláírt Jelentkezési lap
  • a Jelentkezési lap elfogadásához személyi azonosításra alkalmas okmány bemutatása szükséges
  • sikeres modulzáró vizsga letételéről szóló igazolás
  • az esetleges felmentésre vonatkozó kérelem, valamint a felmentés iránti kérelem alapját képező dokumentum
  • a szakképesítés megszerzéséhez szükséges előzetes iskolai tanulmányok befejezését tanúsító bizonyítvány (érettségi)
  • javító-, pótló- és ismétlő vizsga esetében a korábbi sikertelen vizsgát követően kiállított törzslap-kivonat

Modulzáró vizsga

A modulzáró vizsga a szakmai és vizsgakövetelményben a komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételeként előírt, a szakképzést folytató intézmény által megszervezett vizsga.

A közterület-felügyelő szakképesítés megszerzését célzó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételeit a mindenkor hatályos Országos Képzési Jegyzék és a szakképesítés szakmai- és vizsgakövetelményei (36/2016. (VIII. 30.) BM rendelet) tartalmazzák. A komplex szakmai vizsgára való jelentkezés elengedhetetlen feltétele a modulzáró vizsga sikeres letétele. 

Képzések
Elérhetőségek